Yli 60-vuotiaiden työllisyys on vuodesta 2002 lähtien parantunut suhteellisesti enemmän kuin muiden ikäryhmien.
Ikääntyneiden hyvän työllistymisen taustalla ovat hyvä työtilanne, viime vuosikymmenen puolivälissä aloitettu uusi ikäpolitiikka ja 2005 voimaan tullut eläkeuudistus, joka tiukensi eläkkeelle pääsyn ehtoja ja kannustaa jatkamaan työssä pidempään. Eläkeuudistuksen jälkeen eläkkeelle on ollut mahdollista siirtyä joustavasti 62–68-vuotiaana." (HS)
- Mites, oletkos jo miettinyt eläkkeelle siirtymistä?
- Minäkö? En todellakaan! Työllä tämä maa on rakennettu ja minulla on vielä paljon annettavaa ammatilleni!
- Mutta sinähän alat olla jo vähän seniili.
- Et sinäkään enää nuoruutesi voimissa ole.
- Niin, mutta toisaalta, minulla on sellaista osaamista tämän ammatin kannalta, että on ihan hyvä että mentoroin täällä vielä noita nuorempia. Ne eivät oikein vielä hallitse tätä duunia.
- Niin, totta. Olen kyllä vähän sitä mieltä, että tänne on palkattu aika paljonkin liian nuorta porukkaa. Ne eivät tajua, miten tätä hommaa on aiemmin tehty ja miten tässä työssä menestytään. Korostavat ihan liikaa jotain lässyn-lässyn-pehmeitä arvoja ja luulevat, että uusilla ajatuksilla päästäisiin muka pitkälle.
- Minunkin mielestäni rekrytointipolitiikassamme voitaisiin alkaa suosia selkeästi vanhempia ihmisiä. Nuorethan saavat töitä muualtakin.
- Oikein sanottu! Jotenkin irvokasta, että pitäisi uudistua uudistumisen takia. Ja mitä meille sitten käy? Passitetaan eläkkeelle ja sanotaan että teidän aikanne on ohi! Onneksi pomo on vielä meidän puolellamme, vaikka onkin vähän tuommoinen kloppi.
- Kyllä se vielä siitä oppii, että ketä pitää kunnioittaa ja minkä takia.
- Hyvin sanottu! Mutta nytpä pitää mennä, ulkoministeriössä alkaa kokous.
- Hyvät päivänjatkot, Ilkka.
- Hyvät päivänjatkot, Pave.