Google julkaisi yrityksen turvablogissa tilastoja haittaohjelmia levittävistä tai tietojen kalastelua harjoittavista palveluista. Niiden mukaan internetin web-palveluista 0,1 – 1 prosenttia on epäturvallisia.
Googlen havaitsemien haittasaittien varoitus leviää Chrome- Firefox- ja Safari- selaimien välityksellä 600 miljoonalle ihmiselle päivittäin. Blogin mukaan 30 – 40 prosenttia käyttäjistä klikkaa itsensä saitille varoituksesta huolimatta.
Hakukonejätti käynnisti Safe Browsing -turvahankkeen viisi vuotta sitten. Se juhlistaa viiden vuoden työsarkaa julkistamalla tilastoja vaarallisten palvelujen trendeistä.
Googlen hakurobotit ja turva-algoritmit löytävät joka päivä 12 – 14 miljoonaa haittasaittia. Niistä 9 500 on uutta. Ne ovat joko nettirikollisten perustamia kalastelupalveluita, haittaohjelmia selainten kautta levittäviä palvelimia tai viattomilta käyttäjiltä kaapattuja koneita.
Niels Provos, Safe Browsing -ryhmän johtaja, kertoo blogissa, että verkkorikollisten hakkeroimien palvelujen lukumäärä on 200 000:een kuukaudessa. Vuonna 2009 niitä löytyi joka kuukausi 300 000.
Provos ottaa kunnian Googlelle krakattujen palvelujen määrä supistumisesta.
Olemme skannanneet käytännöllisesti katsoen internetin jokaisen saitin. Teemme hyvin selväksi palvelujen ylläpitäjille, että heidän palvelunsa turvallisuus on murrettu. Heidän ainoa optionsa on ongelman korjaaminen. Lopputuloksena on oltava se, että internet on nyt turvallisempi ja sitä on vaikeampi käyttää hyväksi." (Digitoday)
- Uu, ilmaisia lentolippuja Playboy-mallien jakamana ja iPhone kaupan päälle! Klikkaan ehdottomasti tätä linkkiä.
- *Varoitus: Klikkaamasi linkki on todennäköisesti huijaus. Oletko varma, että haluat mennä tälle sivulle?*
- Tietysti haluan.
- *Varoitus: Tuntemattomasta lähteestä saatu linkki, joka lupaa perusteettomia, on todennäköisesti huijaus ja se saattaa saastuttaa koneesi. Oletko varma, että haluat mennä tälle sivulle?*
- No kyllä nyt on vaikeaa. Klikkaan taas kyllä.
- *Varoitus: Etkö sinä saakelin turvenuija nyt tajua, ettei ole millään muotoa hyvää bisnestä jaella ilmaisia lentolippuja ja iPhoneja kaupan päälle? Mistä ne olisivat keksineet Playboy-malleja näitä jakamaan? Käytä nyt oikeasti vähän järkeäsi, miksi sulle tulisi tällainen linkki? Miten ne aikovat toimittaa tämän kaiken? Kuka tästä hyötyy? Oletko nyt aivan totaalisen varma, että haluat mennä tälle huijaussivustolle? Niin justiinsa, sanoin sen nyt selkeästi että kaltaisesi hitaampikin tyyppi tajuaa, HUIJAUSSIVUSTOLLE, senkin aasi!*
- Montako kertaa mun pitää klikata kyllä?
- *Varoitus: No, omalla vastuullasi menet.*
- Oho! Tää oli huijaussivusto! Mistä mä olisin voinut sen tietää?
- *Varoitus: Toivottavasti et jatka sukuasi, urpo.*
0 vastalausetta:
Lähetä kommentti