Howard S.Freidman ja Leslie R. Martin Kalifornian yliopistosta seurasivat vuonna 1920 syntyneitä lapsia luokitellen heidät muun muassa persoonallisuuden mukaan. Tutkimus osoitti, että opettajien erittäin positiiviseksi luokitelleet oppilaat kuolivat aikaisemmin kuin heidän negatiivisemmat luokkatoverinsa.
Tutkimuksen mukaan ylipirteät ja positiiviset ihmiset kärsivät useammin mielenterveysongelmista, kuten kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Sen vuoksi he ottavat myös helpommin riskejä kuin muut ihmiset, mikä tekee heistä erityisen onnettomuusalttiita. Jatkuva hyväntuulisuus voi myös ärsyttää muita, etenkin väärinä hetkinä, minkä vuoksi heitä saatetaan kohdella fyysisesti väkivalloin.
June Gruber Yalen yliopistosta vahvisti hypoteesin ja jatkoi tutkimusta kokeella, jossa pyydettiin lukemaan artikkeli mielialan parantamisesta. Kokeeseen osallistuneiden tuli myös kokeilla jutun antamia neuvoja, jotta voitaisiin kokeilla, kuinka tehokkaita ne ovat – selvisi, että mielialan tarkoituksellinen kohottaminen vain turhautti ja suututti tutkimukseen osallistuneita ja neuvoja kokeiltuaan he olivat jopa huonommalla tuulella kuin aikaisemmin.
Sen sijaan June Gruber uskoo tutkimuksensa avulla löytäneen todelliset avaimet onneen: läheiset välit ystäviin ja perheenjäseniin, tarkoituksenmukainen työ ja onnen jahtaamisen lopettaminen. Tutkimuksen mukaan paras tapa olla onnellisempi on lakata tavoittelemasta sitä, ja sen sijaan keskittyä parantamaan suhteitaan läheisiin." (MTV3)
- Voi pojat miten hieno päivä olla pankissa! :)
- No niin kaikki, maahan siitä! Tämä on ryöstö!
- Kappas! Ei tällaista joka päivä koekaan! :)
- Kaikki maahan heti!
- Voi pojat, kyllä on jännää ja hauskaa! :)
- Kuka haluaa olla sankari?
- Äiti sanoi, että minusta voi tulla isona mitä vaan! :)
*blam*
0 vastalausetta:
Lähetä kommentti