Tilintarkastusneuvos Pekka Ihalaisen mukaan viisi miljoonaa euroa tulkitaan käyttämättömäksi avustukseksi, joka täytyy palauttaa. Jos valtio perii rahoja takaisin, ne karhuaa opetusministeriö.
Säätiöllä on vuoden loppuun asti aikaa tehdä ministeriölle selvitys avustusten käytöstä.
Keskeinen kysymys on se, miten veikkausvoittovaroista jaettuja erityisavustuksia saa käyttää. Säätiö on jäänyt vuosina 2008–2011 voitolle viisi miljoonaa euroa, vaikka avustusehdoissa kielletään voitollisen tuloksen tekeminen.
Tarkastusviraston mukaan säätiö on myös maksanut 1,3 miljoonaa euroa tukea yli 60 kulttuurivuoden jälkeiselle jatkohankkeelle, joita ei avustusehtojen mukaan saisi tukea.
– 6,3 miljoonaa euroa on aika lailla se tulkinnanvaraisen erän suuruus, toteaa tilintarkastusneuvos Ihalainen.
Summat ovat poikkeuksellisen suuria, sillä pelkästään luvattomaksi ylijäämäksi tulkittu viisi miljoonaa on saman verran kuin valtio vuosittain myöntää Savonlinnan oopperajuhlien ja Pori Jazzin kaltaisille valtakunnallisille kulttuuritapahtumille yhteensä.
Turku 2011 -säätiö on kiistänyt kaikki epäilyt virheistä tai väärinkäytöksistä. Säätiö sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä 2008–2011 yhteensä 16,5 miljoonaa euroa avustuksia.
TS
*ringaling*
- Turku 2011 -säätiö, kuinka voin auttaa?
- Valtiontalouden tarkastusvirastosta soittelen.
- Ai kun kiva. Miten voin auttaa?
- Kateltiin vähän näitä avustusrahoja.
- Jaa?
- Joo. Näköjänsä ootte pistäneet vähän rahaa sivuun.
- Niinkö?
- Joo. Teille annettiin rahaa kulttuurin tekemiseen, mutta silti ootte pistäneet säätiön omaan taskuun 5 miljoonaa euroa talteen ja sitten 1,3 miljoonaa euroa ootte jakaneet jatkohankkeille. Sitä ei olisi sopimuksen mukaan saanut tehdä.
- Aivan naurettava väitös. Me olemme tehneet kaikella rahoilla kulttuuria.
- Niinkö?
- Kyllä. Tällainen toiminta kuuluu tyypillisesti turkulaiseen yrityskulttuuriin. Että eiköhän tämä ollut tässä, kiitos ja hei.
*klik*
0 vastalausetta:
Lähetä kommentti