…
Perussuomalaiset ei vaadi ehdokkailtaan kirjallista sitoumusta rasismin vastustamiseen, vaikka perimmäinen ajatus on kaunis, kertoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.
– Käytännössä olen huomannut, kentällä kun liikkuu, ihmisillä on niin eriävät näkemykset siitä, millainen puhe on kenenkin mielestä rasistista. Sen määritteleminen ensin, mikä on sallittua ja mikä ei, olisi tarpeen.
– Kun lähdetään Kehä III:n ulkopuolelle, niin keskustelutapa ja -tyylit ovat kovin erilaisia. Eri ihmisillä on eri ajatukset, mikä on rasistista puhetta ja mitä voi vitsillä heittää ja mitä ei.
Useat perussuomalaiset valtuutetut ovat tällä valtuustokaudella saaneet erilaisia sanktioita mm. asiattomista kommenteistaan sosiaalisessa mediassa. Elokuussa Espoon valtuuston ryhmäjohtajat sanoutuivat yhteisesti irti rasismista ja vihapuheesta. Taustalla oli espoolaisen perussuomalaisen luottamushenkilön esiintyminen sosiaalisessa mediassa.
Slunga-Poutsalon mukaan puolue aikoo luottaa kuitenkin siihen, että ehdokkaiden arvostelukyky pelaa.
– Kun ehdolle asettuvat ovat aikuisia ihmisiä, toivotaan että he osaavat käyttäytyä arvonsa mukaisesti.
Kuntalehti
- Perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo, tervetuloa Fiktiivisten keskustelujen haastatteluun.
- Kiitos.
- Teillä oli Kuntalehdessä—
- *koputus* Anteeksi, oliko tämä studio 2B?
- Tuota, kyllä tämä on, meillä on kyllä täällä haastattelu kesken perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kanssa.
- Joo, tota mää oon siis Pera, huoltomies. Meillä vaihdetaan koko taloon palovaroittimia ja tänne studioon pitäis nyt vaihtaa tämmöinen. Ei kai haittaa jos mä vaan nopeasti laitan tämän tuonne kattoon?
- Ei haittaa.
- No, mää kapuan tuonne ylös ja alan ruuvailla. Ihan kauheesti anteeksi tästä häiriöstä.
- Ei se mitään. Niin, Perussuomalaisten puoluesihteeri Slunga-Poutsalo, te kerroitte Kuntalehdessä siitä, kuinka ette aio vaatia sitoumuksia kuntavaaliehdokkailtanne rasisminvastaisuuteen.
- Aivan totta. Ajatushan on perimältään kaunis. Olisi toivottavaa, että kaikki osaisivat käyttää kieltä, joka ei ole rasistista, mutta esimerkiksi Kehä III:n ulkopuolella huumori voi olla vähän ronskimpaa. Siellä esimerkiksi voidaan kysyä, mitä eroa on *PIIP* PIIP* *PIIP* ja ämpärillisellä *PIIP* *PIIP* *PIIP*, no ämpäri tietysti!
- ANTEEKSI KAUHEASTI! Minä taisin tökätä tätä palovaroitinta ja se alkoi huutaa. En kai minä pilannut teidän haastatteluanne?
- Ehkä oli ihan hyvä, ettei tuo juttu mennyt nauhalle. Mutta kertokaahan, puoluesihteeri Slunga-Poutsalo, miksi nämä normit olisivat erilaisia muualla?
- Kas kun siellä ei katsos niitä ulkomaalaisia ole, niin sitten voi sanoa niistä vaikka mitä, niin ei silleen riko mitään kohteliaisuusnormeja! Selän takanahan voi perinteisesti Suomessa puhua ihan mitä vaan. Naapuriahan on haukuttu pataluhaksi oikein kunnolla ja sitten hymyilty seuraavana päivänä kaupassa. Se on sitä aitoa suomalaisuutta!
- Onko tosiaan?
- No on. Ja onhan se nyt myönnettävä, että pääkaupunkiseutulaiset ovat melko herkkänahkaista porukkaa. Mutta onhan se ymmärrettävää, se on viherpiipertäjien helpompi syyllistää perussuomalaisia muka rasistisesta kielenkäytöstä kuin myöntää suoraan, että maamme on lepsun politiikan takia väärällään *PIIP* *PIIP* *PIIP* *PIIP* *PIIP* jotka *PIIP* *PIIP* suomalaista työssäkäyvää ihmistä suoraan *PIIP*.
- ANTEEKSI! Minä osuin taas siihen palovaroittimeen!
- Ei se mitään. Tämä on ihan hyvä näin. Kiitos haastattelusta, Riikka Slunga-Poutsalo.
- Kiitos.
0 vastalausetta:
Lähetä kommentti